Afbeelding

Moeslandse prins Jeroen van Zuijlen presenteert DofferBlues-festival

Nieuws 109 keer gelezen

\n

Zeven bands op 6 november in De Potter in Schaijk

\n

SCHAIJK – De Moeslandse carnavalsprins Jeroen van Zuijlen presenteert op 6 november de elfde editie van Hevank DofferBlues in Schaijk. Jeroen d’n Urste zwaait sinds november vorig jaar de scepter in het carnavalsgekke Schaijk. Tijdens het jaarlijkse festival in caf

De Schaijkenaar heeft een flinke carnavalsloopbaan, bij onder anderen De Moasbloazers, Lass mall Blasen, de Boeremoeskapel, de JeMi’s, Lo Mar Toete en niet te vergeten zijn club CV Nie Gering.

Line-up
Tijdens Hevank DofferBlues praat Jeroen de optredens van de bands aan elkaar. Headliner van het festival is de Amerikaanse gitaarvirtuoos Tom Principato, een van de toonaangevende bluesmusici uit Washington DC. De voormalige frontman van de legendarische Amerikaanse band Powerhouse staat bekend om zijn jankende Texas-style blues, luchtige jazznummers en snelle swings.
The Rhythm Bombs, een band met een voorliefde voor de zwarte blues en rootsmuziek, walst het publiek plat met hondsrauwe boogies, zuigende Texas-swing, stuiterende combojump en sluipende Louisiana-swampblues.
De formatie Mike & The Mellotones combineert Texas Blues met classic rock. De groep stopt de ‘Nu’ in de ‘Bluz’ en doet dat met een kracht waar je onmogelijk omheen kunt. Energiek, strak, krachtig, intens, onderhoudend, origineel en vernieuwend.
Met gitaar, drums, basgitaar, drie vocalen, maar vooral met de tenorsax van Wouter Kiers klinkt Blood Sweat & Kiers als een muzikale snelkookpan van diverse stijlen: dubbel gemixt en extra gekruid. Een beukend kwartet dat de grenzen van rock’n-roll, blues, jazz, rhythm & blues en soul verlegt.
Het Helmondse 32Blues, met topgitarist Leroy Shuckman als eyecatcher, wisselt nummers van The Doors moeiteloos af met die van The Red Devils, The Paladins en Stevie Ray Vaughan.
Het Belgische Lightnin’ Bug is een groep die al meerdere jaren meedraait in het wereldje van de blues. De band heeft een uitgebreid, groovy, aanstekelijk en afwisselend repertoire. Een warme mix van krachtige shuffles, swing en boogie, langzaam opbouwende gesofisticeerde en aangrijpende stukken, soul en funk en R&B.
Saints & Sinners is een gelegenheidscoverband die bestaat uit tien muzikanten uit Schaijk. De formatie heeft speciaal voor DofferBlues een gevarieerd programma in elkaar gezet met zowel nieuwe als oude nummers.

Kaartverkoop
Hevank DofferBlues vindt plaats in café-feesterij De Potter aan de Schutsboomstraat in Schaijk. Het festival begint zaterdag 6 november om 20.30 uur, de zaal gaat open om 20 uur. Kaarten zijn in de voorverkoop voor 15 euro verkrijgbaar bij Bruna Spijkers, feesterij De Potter en Tekst & Uitleg in Schaijk, café Hap & Stap in Zeeland, kapsalon Jan Nelissen in Reek en via www.dofferblues.com. Aan de kassa kosten toegangskaarten 17,50.

Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant