Afbeelding

Jubileumviering twintig jaar EOF Schaijk groot succes

Nieuws 146 keer gelezen

\n

1.800 euro voor Waterproject

\n

SCHAIJK – Het Equal Opportunity Fund (EOF) vierde zondagmiddag in dorpshuis De Phoenix in Schaijk op feestelijke wijze haar twintigjarig bestaan. Het EOF zet zich al twee decennia in voor kleinschalige ontwikkelingsprojecten in Ghana. Ellen Geurts van Kessel, een van de vrijwilligsters van de Schaijkse organisatie, doet verslag van de jubileumviering.

De pindasoep vindt gretig aftrek. Om half twee heet voorzitter Joop Arts iedereen welkom.
Burgemeester Doorn benadrukt in haar toespraak de vijf thema’s van deze middag: onderwijs, gezondheid, water, landbouw en microkredieten. Hierna komen de oprichtster van het EOF, Annie Arts-Manders, en Robert Jenna waar Annie twintig jaar geleden door geïnspireerd werd, aan het woord. Deze laatste is speciaal voor dit jubileum overgekomen uit Ghana. Joop Arts gaat hierna in op de millenniumdoelen en geeft aan dat geen van de tien doelen, zoals door de VN gepland, in 2015 bereikt zullen worden. Hulp blijft dus ‘broodnodig’.

‘Verbinden’
Hierna volgt de openingssessie. Loekie komt het podium op en geeft uitleg over ‘verbinden’ en je ‘verbonden voelen’. Dit wordt tijdens deze sessie in praktijk gebracht: door middel van het gooien van bollen wol, wordt iedereen letterlijk met elkaar verbonden. Fantastisch om te zien dat iedereen in de zaal meedoet.

Loterij
Direct hierna start het verdere programma: knutselactiviteiten voor de jeugd, het bezoeken van de diverse stands met daaraan gelinkte activiteiten, de djembeesessie, het invlechten van hairextensions en een fantastisch optreden van kinderkoor Eigen Wijs. Bij alle activiteiten kunnen zogeheten cedi’s verdiend worden. Iedere bezoeker kan zelf bepalen voor welk project de cedi’s ingezet worden. Voor de loterij zijn alle prijzen beschikbaar gesteld door Schaijkse winkeliers en bestuur- en werkgroepleden van EOF. De lotenverkoop verloopt vlot en na de eerste trekking zijn er dertig gelukkige winnaars.
Bij het optreden van tienerkoor Enjoy wordt het muisstil in de zaal: het aanwezige publiek geniet volop van de zang en de geweldige solo’s. Ook de tweede ronde van de loterij verloopt vlot en weer zijn er dertig winnaars. Voor de hoofdprijs, een espressoapparaat, doen alle lotjes mee. Daarna volgt de uitslag van de dagscores. De individuele winnaars zijn: 1. Lars Dekkers, 2. Jesper Ketelaars, 3. Adriënne Loeffen en 4. Wilco van Poppelen.

Waterproject
Het project dat deze middag de meeste cedi’s ontvangt, is het Waterproject. De opbrengst van deze middag, ruim 1.800 euro, gaat naar dit EOF-project.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant