Afbeelding

Chris School dreigt met juridische stappen tegen Roel van Schaijk (Update 2)

Nieuws 20 keer gelezen

In het betreffende ingezonden stuk, getiteld ‘Kritiek RPP op voortgang Reek-Zuid een gotspe’, wekt Van Schaijk volgens School de suggestie dat de Reekenaar in zijn hoedanigheid als wethouder op de hoogte zou zijn geweest van het feit dat de sanering van het ITC-terrein meer dan een half miljoen euro zou kosten en dat School dit feit voor het college en de gemeenteraad zou hebben verzwegen. ‘Nu blijkt bovendien dat de saneringskosten zijn verdrievoudigd tot een half miljoen. Daarvoor draait niet de vervuiler maar de gemeente Landerd op. Wethouder School heeft het college en de raad daarvan niet op de hoogte gesteld.’, schrijft Roel van Schaijk in Arena.

De bewering van het PL-raadslid is onjuist, stelt Chris School. “In het college van B en W van 9 september 2009 is besloten de sanering van de asbestverontreiniging voor een bedrag van 193.730 euro te gunnen, waarbij een overschrijding van dertig procent van het gegunde bedrag als risico werd ingecalculeerd. Middels de collegebesluiten is de gemeenteraad van deze gunning op de hoogte gesteld.”

De sanering van het ITC-terrein, zo blijkt uit diverse stukken die door de advocaat van School zijn bestudeerd, begon op 22 maart van dit jaar en werd volgens de oud-wethouder eind april pas echt ter hand genomen. Medio juni is de sanering afgerond. “De sanering heeft zich geheel buiten mijn gezichtsveld afgespeeld”, zegt School. “Op geen enkel moment, zo zal ik zo nodig onder ede verklaren, ben ik op de hoogte gesteld van mogelijke tegenvallers. Mijn mogelijke betrokkenheid bij de daadwerkelijke sanering blijkt bovendien uit geen enkel stuk of verslag, zo blijkt uit antwoorden van het huidig college op aanvullende vragen van de RPP. Logisch overigens, want ik was al vrij snel na de verkiezingen (van 3 maart, red.) uit beeld.”

SCHAIJK – Chris School, oud-wethouder van de gemeente Landerd, dreigt met juridische stappen tegen gemeenteraadslid Roel van Schaijk. Van Iersel en Luchtman Advocaten uit Den Bosch stuurde dinsdag namens School een aangetekende brief naar de fractievoorzitter van Progressief Landerd naar aanleiding van ‘de onwaarheden die de heer Van Schaijk meent te mogen verspreiden over het handelen van oud-wethouder School in het ITC-dossier’. School is verbolgen over een ingezonden brief in weekblad Arena van vrijdag 1 oktober waarin Van Schaijk zich ‘grievend en negatief’ over hem zou hebben uitgelaten en eist rectificatie.

‘Valse beschuldigingen’
Na twaalf jaar als wethouder in Landerd tracht Chris School met zijn bureau voor ruimtelijke ordening Factum Firmitas momenteel een nieuw bestaan op te bouwen in Landerd en omgeving. “Valse beschuldigingen en beschadigende suggesties in mijn richting vanuit de Landerdse politiek die niet met feiten kunnen worden onderbouwd, accepteer ik niet langer en zal ik in rechte bestrijden. Het gemeenteraadslid Van Schaijk ondervindt dit nu als eerste aan den lijve.”

Rectificatie
De advocaat van School sommeert Van Schaijk voor 15 oktober 14 uur te reageren op de brief en een rectificatie te plaatsen ‘op de eerste pagina van de eerstvolgende editie van weekblad Arena’. Volgens de raadsman dient Van Schaijk hierin zijn woorden terug te nemen en zijn verontschuldigingen aan te bieden aan School.

‘Niet via media uitvechten’
Roel van Schaijk reageert enigszins beduusd wanneer Arena hem woensdagochtend vraagt naar een reactie op de brief waarin de advocaat van School rectificatie eist. “Ik weet nergens van”, zegt het raadslid vanuit zijn woning in Schaijk. Precies op dat moment komt de postbode aan de deur die Van Schaijk de bewuste brief overhandigt. “Frappant dat de pers de brief al eerder heeft dan ik”, klinkt het cynisch. “Ik vind het niet verstandig van Chris om op deze manier een oude vete weer op te rakelen. En ik heb er absoluut geen zin in om dit in de media te gaan uitvechten, daar wil ik niet in meegaan. Op dit moment wil ik hier verder niet op reageren, ik ga me nu eerst beraden.”


Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant