Afbeelding

Van Schaijk heeft meer tijd nodig voor reactie op brief advocaat School (update 2)

Nieuws 4 keer gelezen

‘Eerst juridisch advies inwinnen’

\n

LANDERD - Progressief Landerd-fractievoorzitter Roel van Schaijk heeft de advocaat van Chris School vrijdag in een brief laten weten meer tijd nodig te hebben voor een reactie op de eis tot rectificatie van een ingezonden stuk in weekblad Arena. Het Schaijkse raadslid zegt een week langer tijd nodig te hebben om juridisch advies in te winnen over de kwestie.

\n

De advocaat van School dreigde dinsdag in een brief met juridische stappen tegen Van Schaijk naar aanleiding van ‘onwaarheden’ die het gemeenteraadslid in een ingezonden stuk in de Arena van 1 oktober over de oud-wethouder zou hebben verspreid. De raadsvrouw sommeerde Van Schaijk voor 15 oktober 14 uur te reageren op de brief en een rectificatie te plaatsen ‘op de eerste pagina van de eerstvolgende editie van weekblad Arena’. Volgens de advocaat dient Van Schaijk hierin zijn woorden terug te nemen en zijn verontschuldigingen aan te bieden aan School.

\n

In een vrijdag verstuurde brief aan de advocaat van School zegt Van Schaijk een week langer tijd nodig te hebben voor een reactie, omdat het hem ‘op deze zeer korte termijn niet is gelukt juridisch advies over de kwestie in te winnen’. Van Schaijk geeft in de brief aan uiterlijk vrijdag 22 oktober schriftelijk op de eis tot rectificatie te reageren.

ITC-terrein
In zijn ingezonden stuk in Arena, getiteld ‘Kritiek RPP op voortgang Reek-Zuid een gotspe’, wekt Van Schaijk volgens School de suggestie dat de Reekenaar in zijn hoedanigheid als wethouder op de hoogte zou zijn geweest van het feit dat de sanering van het ITC-terrein meer dan een half miljoen euro zou kosten en dat School dit feit voor het college en de gemeenteraad zou hebben verzwegen.
Volgens School is de bewering van het PL-raadslid onjuist en heeft de sanering zich geheel buiten zijn gezichtsveld afgespeeld en was hij niet op de hoogte van mogelijke tegenvallers.

‘Hoop op wijs besluit’
In overleg met mijn advocate is besloten in te gaan op het verzoek van de heer Van Schaijk’, reageert Chris School. ‘Ik spreek daarbij de hoop uit dat de heer Van Schaijk deze extra tijd gebruikt om tot een wijs besluit te komen, om zodoende een mogelijke rechtsgang te voorkomen.’

Brief Van Schaijk aan advocaat School

Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant