Afbeelding

Rock op de Keien knalt door Ravensteinse straten

Nieuws 145 keer gelezen

‘Ons was regen beloofd, maar het blijkt een schitterende dag te zijn’

\n

RAVENSTEIN – Zoals beloofd trilden de ruiten, rammelden de dakpannen en schudden de keien zondag 26 september in Ravenstein. Voor de achtste keer vond het lokale festival Rock op de Keien plaats in het centrum van het vestingstadje. Onder het genot van een drankje luisterde het toegestroomde publiek achtereenvolgens naar The Gooch, AMC Rebelmachine, Echoes en Fully Loaded. Arena was erbij en doet verslag in woord en beeld.

\nDe Osse jonkies van The Gooch bijten het spits af. Serge Romme, Stefan van Helvoirt, Max Berns, Bram van Zuijlen en Pim van Hout vermaken het publiek vijftig minuten met hun funk- en rockcovers. De bandleden zijn hooguit zestien jaar oud, maar staan desondanks vol vertrouwen op het podium alsof ze nooit anders gedaan hebben. Tevens presenteerden zij hun eerste zelfgeschreven nummer Hey Woman. The Gooch is een veelbelovende band en het is hopen op meer eigen nummers. \n

Speedrock
Vervolgens betreedt AMC Rebel Machine het podium, een band die in Oss en omgeving al een redelijke naam heeft opgebouwd. Ondanks de vele optredens die de band afgelopen jaren heeft verzorgd is gitarist Danny van der Wielen vergeten een reserve plectrum mee te nemen, die hij al vroeg in het optreden nodig heeft. Gelukkig voor de gitarist schiet echter iemand in het publiek hem te hulp door een plectrum tevoorschijn te toveren. Zanger Nick van Uden geeft zijn gitarist een standje door te zeggen dat het hebben van extra materiaal les één is voor muzikanten. Daarnaast gaat veel aandacht uit naar de bassiste van het gezelschap, Lindsay Ploegmakers. Het viertal wordt compleet gemaakt door drummer Bart den Ouden.
AMC Rebel Machine zet een dijk van een optreden neer met voornamelijk eigen nummers, die omschreven kunnen worden als speedrock. Nick van Uden draagt die middag het nummer Rock City op aan Ravenstein. De band sluit af met een cover van Metallica.

Next wave
De derde band is wederom een groep jongelingen, allen afkomstig uit Ravenstein. Echoes laat virtuoze indie door de straten van het vestingstadje schalmen. De band is een oude bekende van het festival, een aantal jaar geleden gaf Echoes daar hun eerste optreden ooit. De setlist van deze middag is een mix tussen eigen nummers en covers van bands als The Cure en Depeche Mode. Echoes bestaat uit Guus van Beers, Bram Bisperink, Teun van Beers, Pepijn Besselink en Dennis Tiesma. Het next wave geluid van de band is een aangename afwisseling in het programma.

‘Schitterende dag’
De afsluiter van 2010 is rockcoverband Fully Loaded. De formatie bestaat deze avond uit zeven personen; vier muzikanten, twee zangeressen en een zanger. De band start met covers van Kaiser Chiefs en Within Temptation, maar vindt later haar weg naar een ABBA-medley. Zanger Nico Merkx start het optreden met de woorden: “Ons was regen beloofd, dat het met bakken uit de lucht zou komen, maar het blijkt een schitterende dag te zijn”, en daarmee geeft hij een goede samenvatting. Rock op de Keien stond garant voor een heerlijke zondagmiddag in Ravenstein.

Foto’s: Tim Lecomte.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant