Afbeelding

Geslaagde Regio Jeugddag bij De Vriendenkring 1897

Nieuws 48 keer gelezen

Ook de duinen werden voor de tweede keer bezocht, waar inmiddels nieuwe obstakels voor de handboogschutters waren neergezet.

REGIO - Handboogvereniging De Vriendekring 1897 uit Schaijk hield zaterdag de Regio Jeugddag waar alle jeugdschutters uit regio 110 aan konden deelnemen. De deelnemers legden een parcours af dat was uitgezet in het bos, zandvlaktes en duinen van Herperduin. Ook voerde het parcours de deelnemers over het water. In de bossen probeerden de in totaal 49 deelnemers verschillende doelen te raken, zoals vossen en konijnen (uiteraard geen echte). Daarna kwamen de handboogschutters op de zandvlakte terecht waar ze een edelhert en een wolf tegen het lijf liepen.
In de duinen moesten de deelnemers proberen om zoveel mogelijk punten te verzamelen door op een sterrenblazoen te schieten. Later keerden ze terug naar het bos waar een groot zwart blazoen met in het midden een gele stip stond opgesteld. De deelnemers probeerden met een kale boog, zonder vizier en stabilisatie, de gele stip te raken.
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant