Afbeelding

Plotseling hoge zonkracht zorgt voor extra verbrandgevaar

Nieuws 7 keer gelezen

KWF Kankerbestrijding waarschuwt

\n

REGIO - ‘Het KNMI meet deze week zonkracht 7’. Dit is een van de hoogste zonkrachtwaarden in Nederland. De zonkracht, die in Nederland varieert van 0 tot 8, geeft aan hoe lang iemand gemiddeld zonder zonbescherming de zon in kan. Bij zonkracht 7 kan men binnen een kwartier al flink verbranden. Zeker bij de eerste hoge zonkrachtdagen, als de huid nog nauwelijks gewend is aan de zon. Hoe vaker iemand verbrandt, hoe groter de kans op huidkanker. Op grond van de voorspelling van het KNMI adviseert KWF Kankerbestrijding daarom om op deze dagen extra maatregelen te nemen om verbranding van de huid te voorkomen.

\n

KWF Kankerbestrijding wil vooral dat iedereen lekker geniet van de zon, maar wel zonder te verbranden. Het Zonbeschermingsadvies op maat helpt daarbij. Het advies is beschikbaar via e-mail, twitter, hyves, widget en zelfs via een mobiele site en een mobiele applicatie voor meerdere telefoontypen. In de applicatie is een huidtypetest opgenomen. De applicatie koppelt de zonkracht aan het huidtype. De ontvanger krijgt alleen een waarschuwing als zijn of haar huid door de hoogte van de zonkracht van die dag extra risico loopt om te verbranden. Insmeren, t-shirt en pet mee en de voorbereiding is compleet. Het advies is in te stellen voor het hele gezin. Via www.kwfkankerbestrijding.nl

Huidkanker
Het aantal gevallen van huidkanker neemt de laatste jaren enorm toe. Dit jaar zullen weer zo’n 40.000 Nederlanders de diagnose huidkanker krijgen. Daarmee is huidkanker uitgegroeid tot een epidemie. In 90% van de gevallen is er een relatie met de hoeveelheid UV-straling. De kans op een basaalcelcarcinoom is in Nederland gemiddeld 1 op de 6 voor mannen en 1 op de 7 voor vrouwen.

Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant