Afbeelding

Grote Moeslandse braderie met voorjaarskermis

Nieuws 3 keer gelezen
SCHAIJK - Komend weekend staat Schaijk weer in het teken van de jaarlijkse Moeslandse braderie. Er valt vanalles te beleven voor jong en oud. Zondag duurt de braderie van 10 tot 17 uur, op zaterdagmiddag kan men alvast een voorproefje nemen op het Eurpaplein.Dit jaar wordt het centraal gelegen Europaplein in Schaijk omgetoverd in een nostalgisch ogend decor waaromheen in een grote kring gerestaureerde authentieke woonwagens staan opgesteld, gecomplementeerd met bewoners die laten zien hoe men vroeger leefde en gezamenlijk kon genieten van maaltijden rondom een centraal kampvuurtje. Bezoekers mogen mee aanschuiven en een kijkje nemen in de woonwagens.


Daarnaast is er een complete voorjaarskermis met onder andere de botsauto’s, balcorooter, schiettent, lucky cranes, boksbal, lijntrek- en eendenspel, draaimolentje, oliebollen- en nougatkraam en alles wat er zoal bij komt kijken om er zowel voor de volwassenen als voor de kinderen een leuk gezellig ouwerwets totaalgebeuren van te maken.


Zondagmiddag wordt het gebeuren aangevuld met een grote Braderie met zo’n 200 standplaatsen. Handel, eetkramen, rommelmarkt, verenigingen, goede doelen, dansgroepen, muziek optredens, clownerie, oude ambachten, hobbymarkt, standwerkers, kindermarkt enzovoort, jong en oud kan zich vermaken.
Tussendoor is er veel stuntwerk te zien, luchtkussens groot en klein waar de kinderen naar hartenlust kunnen springen, aangevuld met clownerie en goochelacts.

Kinderboerderij
Vanwege het succes vorig jaar is wederom de grote kinderboerderij, met enkele kleine nagebouwde boerderijtjes en daaromheen een boerenerfje aanwezig. In de huisjes zijn vele kleine dieren te vinden, zoals konijnen en cavia’s met hun jongen, maar ook biggetjes en kuikentjes. Op het erfje lopen de geitjes, schaapjes, kippen, ganzen, een ezel, een pony en een kalfje. Iedereen mag tussen de dieren lopen en ze aaien en om wat langer van de dieren te kunnen genieten zijn er strobalen om op te zitten. Bij de aanwezige begeleiders - die waar en wanneer nodig alles netjes opruimen - kun men ook vragen stellen en om uitleg vragen.

Ook is er een onvoorspelbare schoenenpoetser. Hij laat alles glimmen en blinken aan de voeten, een en ander natuurlijk met de nodige interactie en gezelligheid. Dit jaar zijn er bovendien spectaculaire mini-motorraces voor de jeugd op het parkeerterrein van Emt
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant